Runnzell AB – Feelia Scandinavia

Om oss

Är moderna uttryck som hållbarhet, miljö, ursprung och innehåll är viktigt för dig? Kanske samtidigt som bättre ekonomi, tidsvinster och förenkling i köket är något som lockar?

Vi har hela paketet. På riktigt alltså. Inte bara som vackra ord i början på en presentation som ska locka dig till en monter på en mässa. Så välkommen in i värmen till oss, vi lyssnar mer än vad vi pratar. Vi är nyfikna. För det är din verklighet, din arbetsdag, ditt måltidserbjudande och din ekonomi som vi hoppas kunna hjälpa till med. Att förenkla och förbättra din verksamhet samtidigt som den blir mer kostnadseffektiv.

Vi arbetar med produkter och producenter där lösningar som korta, smartare transporter, kontroll i alla led, ett minimum av växtskydd och världens bästa djurhållning utan antibiotika och att grisar får behålla sin knorr och värphöns sin näbb är självklara mål.

Våra produkter garanterar samma kvalitet varje dag, nära nog noll i svinn, enklare hantering, budgetering och timmar och åter timmar av vunnen dyr arbetstid (kostnader) som kan omsättas i andra arbetsuppgifter.

Och har du några minuter redan nu så sätt dig bekvämt och samla kraft, för nu kommer en utförlig beskrivning av vad vi kan hjälpa just dig med.

Håll i dig nu!

Det är tufft att hitta bra prisvärda råvaror som håller jämn kvalitet. Allt svårare att hitta och behålla bra personal (som håller jämn kvalitet…). Inte alltid lätt att undvika en massa viktförluster och svinn på färskvaror pga uteblivna gäster, felberäkningar, korta datum eller kanske otur.

Du kan inte påverka råvarupriserna från våra kära och stora grossistvänner härinne på mässan. Inte heller att köksutrustning, lönekostnader, el och lokalhyra blir dyrare. Men vad du faktiskt kan påverka i din verksamhet är främst två saker – minska svinnet och minska arbetstimmarna.

Med våra Feelia sous vide’ade produkter så reduceras svinnet till nära noll. Detta med hållbarhet på upp till 6 månader, ingen viktförlust vid tillagningen samt möjligheten att i realtid kunna anpassa volymer. Dessutom lätt att budgetera då all köpt vikt hamnar på tallriken, ingen vätska avgår, inget skal eller dåliga varor som tickar dagar och stressar.

Att sedan kvalitet, innehåll, näring, smak och arom är precis lika bra, ibland bättre än det som vore gjort från grunden på plats med inköpta burkar och påsar innehållandes allt möjligt knasigt. Och att det bara kräver 1kvm i yta och inga ombyggnader eller nya tillstånd (du tillagar inget, du värmer bara upp redan färdig vara. Likställt med att servera mackor med andra ord) att komma igång. Ja det gör väl inte ont det heller va!?

Oavsett dag och oavsett personal så smakar portionerna lika bra. vem som helst kan klippa upp en påse och värma upp innehållet, ingen formell utbildning krävs.

Och så all vunnen tid. Tänk på att en anställd kostar företaget cirka 4-6kr varje minut. Alla minuter, oavsett om denne skalar rödbetor, vässar sina knivar eller tar en rökpaus. 4-6kr per minut. Hur lång tid tar det att göra, säg 20 liter gulaschsoppa? En timme? Mer va. Med vår gulaschsoppa, som är färsk och helt tillsatsfri (ingen död konserv, flingor, glutamat, kött från luddiga EU-länder etc) och där rotsaker och kontrollerat antibiotikafritt nötkött kommer från Finland gör du 20 liter på 15 minuter. Prep och disk inkluderat.

Alltså vinner/tjänar du 45 minuter (minst) i arbetstid vid varje tillfälle ni har gulaschsoppa på tavlan. 45 minuter x 5kr. Det är 225kr som tjänas in. Och inte bara det. För personalen är ju ändå där på plats, så dessa 45 minuter omsätts rimligen i andra sysslor som även de hade kostat 4-6kr per minut att utföra. Med andra ord så tjänar företaget på sätt och vis 2 x 225kr och 2 x 45 minuter. Alltså 450kr och 1,5 timmes arbete på en ynka rätt.

Japp. Det är just precis nu du kan börja räkna på vad det ger om du helt går över till, eller börjar inkludera våra kostnadseffektiva produkter i delar av din meny. Hur mycket köpt vikt kastar köket idag och hur många arbetstimmar kan skalas bort med hjälp av våra produkter? Mer marginalkronor. Bättre arbetsmiljö. Mer tid. Mindre känsligt med personalfrånvaro.
———————————————————————————-
Runnzell AB – Feelia Scandinavia, importör och distributör i hela Skandinavien för varumärket Feelia och koncepten Take-A-Soup samt Take-A-Meal.

Feelia tillagar maträtter och råvaror med en speciell sous vide metod som inkluderar autoklavering. Den varsamma tillagningsformen med en exakt temperatur under exakt rätt tid bibehåller råvarans alla goda egenskaper. All näring, alla mineraler, aromer, smaker etc bibehålls i vakuumpåsen.

Feelia tillsätter inga tillsatser, färgämnen, konserveringsmedel eller några e-nummer i sin tillagning. I stort sett alla råvaror är finska eller svenska vilket inte bara garanterar ett minimum av växtgifter, antibiotika och annat jox utan även allra bästa djurhållning.

Feelia arbetar med lokala odlare och bönder och de flesta råvarorna kommer från en radio mindre än 200km från tillagningen, detta innebär miljöpåverkan, mindre transporter och bättre kontroll. De färska produkterna har lång hållbarhet, upp till 6 månader.

Vi har ett brett sortiment med t.ex. över 40st olika soppor och buljonger, 15 såser, en rad olika grytor, lådor, gratänger, potatisrätter, pastarätter, risrätter, rotsaker, kött och vilt, köttbullar, kebab och korv, gröt, puréer och mycket annat. Faktiskt över 200 olika maträtter.

Mycket är 100% naturligt. Nästan allt är glutenfritt och laktosfritt. Vi har över 50 veganska artiklar.
Med sous vide får man alltid samma höga kvalitet, varje dag, året om.
Med sous vide tjänar man in massor av dyrbar arbetstid.
Med sous vide blir kalkylen lätt, all köpt vikt hamnar på tallriken, inga viktförluster.
Med sous vide blir svinnet minimalt, man kan i realtid, beroende på väder, aptit, antal gäster etc, anpassa hur mycket mat som ska värmas upp. Resten sparas till en annan dag.
Alla rätter är ätfärdiga och skall bara värmas upp, men man kan också själv modifiera och addera saker för att göra rätten till sin egen.

Markerad produkt

Jobberbjudanden

Kontakta oss

Scroll to Top